NASLOVNA   O NAMA    KONTAKT    TRGOVINE    SOCIAL

 

Vodič za određivanje veličine odjeće

VODIČ ZA ODREĐIVANJE VELIČINE ODJEĆE

Vodič za određivanje veličine odjeće

1. KORAK – ODREDITE MJERE VAŠEG TIJELA

Odredite Vaše mjere jer one su ključ za odabir odgovarajućeg broja odjeće. Mjere odredite koristeći tzv.krojački metar kojeg treba držati čvrsto, ali ne previše stezati. Najčešće se „uzima“ mjera prsiju, struka, bokova i unutrašnje strane noge (nogavice).

a)      obim grudi mjeri se počevši od najšireg dijela leđa, pa ispod ruku i preko najistaknutijeg dijela grudi. Prilikom mjerenja vodite računa da krojački metar i sprijeda i straga bude u istoj ravnini

b)      obim struka mjeri se tako da se krojački metar postavi na središnji dio struka, ne previše čvrsto (kako vas odjeća ne bi previše stezala)

c)       obim kukova mjeri se tako da se krojački metar postavi oko najistaknutijeg (najšireg) dijela kukova (otprilike 20 cm ispod prsa)

d)      unutrašnja strana nogavice mjeri se tako da se krojački metar postavi od vrha unutarnje strane noge do zgloba

 

2. KORAK – ODREDITE KONFEKCIJSKI BROJ

Ovisno o materijalu i vrsti odjeće, Ulla Popken nudi jednostruke odnosno dvostruke brojeve. Prema obujmu u centimetrima, u tablici pronađite Vaš konfekcijski broj. Većina proizvoda prodaje se zasebno, kako bi Vam se omogućio odabir odjeće koja će Vam savršeno pristajati, od glave do pete.

 

U Ulli Popken možete pronaći majice, topiće i košulje različitih dužina jer je iznimno važno kako odjeća „pada“ tj.koliko dugačkom se čini. Obzirom na različitu građu (konstituciju) žena, variraju i dužine gornjih dijelova odjeće.